Korte trip naar de Duitse Alpen

Tijdens de herfstvakantie hadden we nood aan rust. En de mensen die me goed kennen weten ondertussen al dat ik verliefd ben op de bergen. Dus we dachten YOLO, we maken gewoon een korte trip naar de Duitse alpen. Het waren 3 magische dagen op de grens tussen Duitsland en Oostenrijk

Duitsland is niet dé ideale plek om wild te kamperen, maar er zijn wel veel boeren die hun weide ter beschikking stellen voor een klein prijsje. Onze eerste nacht was dan ook op een weide van een boer. €10 euro voor een nacht. Ze laten max. 3 campers toe, waardoor je voldoende ruimte hebt.

Slaaplaats Allgäu alpen

Park4night
#259719
Unterschwarzenberg 53
87466 Oy-Mittelberg
Germany
47.670425, 10.473075

Ochtend wandeling Hopfensee

  • Easy hike
  • Wandeling rond het meer
  • 7km (+- 2 uur)
  • Parkplatz Hopfensee (gratis)

Wandeling naar de viewpoint van Plansee

  • 6 km (out and back)
  • 2 á 3 uur
  • +- 400 hoogtemeters
  • Parking: Camping Seespitze
  • Korte beschrijving:
    • De rivier oversteken via de brug en vervolgens naar Links.
    • Daarna is het een 15-tal minuten rechtdoor. Na een kwartiertje kom je een grote opgedroogde rivierbedding tegen (niet de kleintjes).
    • Daar ga je rechts het wandelpad naar boven. (zie eerste foto)
    • Dat is de start van de hike. En vanaf dan is het gewoon omhoog stappen tot je mooie viewkes ziet!

Slaapplaats (Oostenrijk)

Park4night
#62546
121 Berwang
6622 Berwang
Austria

Zugspitze (Top of Germany)

De kabel lift naar de Zugspitze is duur. Maar we dachten toch kom, we doen eens zot. Beetje impulsief en met een beetje spijt achteraf. We wouden graag wandelen in het hoge gebergte.

De kabellift zelf was wel zeer spectaculair, maar eens boven kan je dus niet van het (betonnen) platform af. Na wat zoeken op het platform blijkt dat er nog een kabel lift beetje verder naar beneden waar we mensen zagen wandelen. Maar voor die kabel lift te gebruiken kochten we natuurlijk het foute ticket. Een ticketje kopen daar kon wel nog, maar was terug behoorlijk duur en gezien het weer al was gekeerd hebben we het voor bekeken gehouden. De wind was snijdend en koud en met een hond op zo’n betonnen platform was toch niet dat. Dus note to myself: beter opzoeken volgende keer, minder impulsief zijn.
Tip voor de andere: als je toch graag de beleving wil, zorg dan dat je het juiste ticketje koopt beneden (waar je dus ook gebruik kan maken van de lift boven). Bovendien denk ik dat skiën hier wel echt de moeite moet zijn en het dan de prijs van de kabelbaan dus wel zeker waard is!

Eibsee Wandeling rond het meer

De wandeling is zeer toegankelijk en daardoor dus ook druk. Ik raad aan om vroeg in de ochtend te gaan of wat later op de avond. Het pad is verhard (er zijn ook veel mensen die er fietsen). De wandeling rond het meer is een 8tal km.

Parkeren kan vlak aan het meer (betalend), waar het trouwens ook druk is. Wij parkeerden wat verder op in Grainau. Van daar is het een 4 km wandelen naar Eibsee (door een bosje en dus niet langs de drukke weg stappen)

Magisch Seebensee en Drachensee

IK BEN VERLIEFD OP SEEBENSEE en op de gehele omgeving. Er was niemand toen wij er waren en de wandeling was daardoor pure meditatie. Enkel het geluid van de natuur. Het was behoorlijk bewolkt die dag waardoor het zicht misschien niet optimaal was, maar toch was het er magisch mooi.

Wij namen de kabellift ‘Ehrwalder Alm’. (€21,50 heen en terug voor een volwassenen of €14 enkele rit) Bekijk hier de actuele prijzen https://www.almbahn.at/nl/tarieven-tijden/zomerprijzen/berg-en-dalrit/
Je kan ook te voet naar boven (ongeveer een uurtje wandelen).
Eens boven aan de lift, volg je gewoon de bordjes richting Seebensee. Na een tweetal uur kom je aan Seebensee.

Voor verder te gaan naar Drachensee volg je van aan Seebensee de bordjes richting Coburger Hütte. Na een 45 minuten (iets steilere klim) kom je aan Coburger Hütte waar je ook Drachensee vindt. Terwijl je naar boven wandelt geniet je trouwens van een prachtige top view van Seebensee. Wij zijn fan!

De laatste nacht gingen we terug naar de boerderij van de eerste nacht. Was een prachtige plek en was al meer richting huiswaarts. Win-Win.

Plaats een reactie